21

Προσωπικό Πρόγραμμα για ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Μέχρι σήμερα γνώριζες τις συνθήκες και τις απαιτήσεις της επαγγελματικής σου ζωής και είχες ένα καθορισμένο μονοπάτι όπου ήσουν επιτυχημένος/η και ικανοποιημένος/η.

Αυτά μέχρι σήμερα. Όμως, σήμερα, συμβαίνει κάτι που ίσως το μάθεις…αύριο!

Η εταιρία πρόκειται να συρρικνωθεί, να συγχωνευθεί ή να κλείσει. Ο ρόλος σου δεν είναι πια απαραίτητος, η αναδιοργάνωση δεν σε συμπεριλαμβάνει, ο κλάδος βρίσκεται σε σημαντική πτώση ή οι αγορές έχουν άλλες προτεραιότητες.

Και τώρα τι;

Τώρα χρειάζεται να πάρεις έναν τελείως καινούριο δρόμο. Τι σημαίνει όμως αυτό; Να προσαρμοστείς; Nα επιλέξεις; Να δημιουργήσεις;

Ίσως είναι η ώρα που αυτό που δεν θέλεις, σου είναι πολύ πιο ξεκάθαρο σε σχέση με αυτό που πραγματικά επιθυμείς. Όχι μόνο για να επιβιώσεις, αλλά και για να εξελιχθείς ως άνθρωπος και επαγγελματίας.

Στις υπάρχουσες συνθήκες έχεις συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, αντίληψης και συμπεριφοράς. Βλέπεις τον κόσμο με τον τρόπο που ταιριάζει στην εμπειρία σου (π.χ εταιρικό περιβάλλον) και συμπεριφέρεσαι σαν στέλεχος που σκέφτεται για την εταιρία μέσα στο πλαίσιο της εταιρίας.

Αυτός είναι ο δικός σου «αυτόματος πιλότος». Όμως ο καιρός άλλαξε κι αρχίσανε οι αναταράξεις. Χρειάζεται ν’ αλλάξεις κι εσύ!

O ίδιος τρόπος σκέψης δεν είναι πια ίδιος σε αποτελεσματικότητα. Η παρελθούσα εμπειρία δεν απαντά στα παρόντα ερωτήματα. Το παρελθόν, σου είναι εξαιρετικά οικείο και το μέλλον εντελώς άγνωστο.

Καθώς αυτό το μέρος της πορείας σου φτάνει στη δύση του, η σκιά του προβλήματος ίσως φαίνεται τεράστια. Όμως αυτά συμβαίνουν μέσα σου, γιατί αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να έχεις ορθή (ουδέτερη) κρίση και αξιολόγηση.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.  Αυτά που στ’ αλήθεια χρειάζεται να καταφέρεις είναι:

  • να ξανα-δεις τον κόσμο από νέα οπτική γωνία και να δράσεις αλλιώς,
  • ν’ ανακαλύψεις το νόημα σε επιλογές που δεν θα έκανες «στον αυτόματο»,
  • να εντοπίσεις ευκαιρίες που δεν θα έπιανε καν το παλιό ραντάρ.

Αυτά είναι το εισιτήριο για τη νέα πτήση προς το μέλλον σου. Και στις σημερινές συνθήκες, το επαγγελματικό σου ταξίδι προμηνύεται μακρύ.

Βγάλε τον αυτόματο πιλότο. Ανέβα πιο ψηλά! Απόφυγε τις αναταράξεις. Απόλαυσε την πτήση!

Ξεκίνα, σήμερα, από τη σωστή αρχή!

1. Γνώρισε σε βάθος τις πεποιθήσεις και τα πραγματικά εσωτερικά σου κίνητρα για να εντοπίσεις και να διαχειριστείς όλα αυτά που σε ανησυχούν ή που νιώθεις να σε απειλούν.

2. Βγες από τον αυτόματο πιλότο της σκέψης σου και δες με άλλη ματιά τις νέες επιλογές που υπάρχουν έξω από το σημερινό πλαίσιο όπου διαμορφώνεται η σκέψη και η συμπεριφορά σου.

3. Ρώτησε τον εαυτό σου:

  • Από πού ξεκινάς και ποια είναι η μετάβαση που χρειάζεται να κάνεις;
  • Γιατί είναι αναγκαία αυτή η μετάβαση σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου;
  • Ποιες είναι οι καλύτερες για σένα επιλογές και εναλλακτικές που ταιριάζουν με τις ικανότητες και τις δυνατότητές σου και θα έχουν την καλύτερη απόδοση στην προσπάθειά σου;
  • Πώς μπορείς να χτίσεις τη δύναμη και τη δέσμευσή σου, ώστε να υλοποιήσεις την αλλαγή καριέρας με επιτυχία, ταχύτητα και ασφάλεια;

Τέλος, αν οι απαντήσεις σου σε όλες τις προηγούμενες ερωτήσεις, δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρες και συγκεκριμένες, ίσως κινδυνεύεις να μην φτάσεις στο σωστό προορισμό ή να σπαταλήσεις πολύ χρόνο και ενέργεια χωρίς αποτέλεσμα. Μπορεί να ταλαντεύεσαι στην αβεβαιότητα για πολύ καιρό, ξεκινώντας και σταματώντας την προσπάθεια, χωρίς τελικά να φτάσεις εκεί που σου αξίζει.

Θα μπορούσες να το κάνεις και μόνος/η σου χωρίς υποστήριξη, αλλά η σπατάλη χρόνου και ο κίνδυνος του λάθους, πιθανόν, να σε οδηγήσει σε άσκοπες απογοητεύσεις και απώλειες.

 Στο ταξίδι για τον προορισμό σου, ήρθε η ώρα ν’ αλλάξεις πτήση.

 Χρειάζεσαι μαζί σου έναν Επαγγελματία Φροντιστή. Αυτό είναι δική μας δουλειά! 

Διάβασε την περιγραφή του προγράμματος και επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση coaching@inwards.gr

Περιγραφή προγράμματοςΑλλαγή Καριέρας – inwards – Executive Summary

5-seats

Κατασκευή ιστοσελίδων emads Internet Solutions

logo-footer

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: