«Ο Γιάννης Κουτσουμάρης συμβάλλει εξαιρετικά τόσο στον τομέα του Coaching στελεχών, όσο και στην προσωπική υποστήριξη Γενικών Διευθυντών και Επιχειρηματιών, ως ένας έμπιστος σύμβουλος, με σκοπό τη δημιουργία αξίας για τους ίδιους και τους οργανισμούς που διοικούν.

Ο Γιάννης έχει βραβευτεί για εξέχουσα απόδοση σε management και coaching ανθρώπων κι έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλα projects αναμόρφωσης οργανισμών.

Ως Coach, ο Γιάννης είναι απαλός, υποστηρικτικός και μαζί απαιτητικός με τρόπο που εμπνέει ηγέτες και ομάδες να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον σεβασμού προς το ανθρώπινο δυναμικό, με στόχο τα υψηλά αποτελέσματα σε διάρκεια χρόνου.

Είμαι βέβαιος ότι Γενικοί Διευθυντές και Επιχειρηματίες μπορούν να βασιστούν στο Γιάννη για οποιαδήποτε ανάγκη σε Coaching Ηγεσίας, Προσωπικής Ενίσχυσης και BusinessCoaching.»

-Μιχαήλ Παγίδας
Σύμβουλος Διοικητικού Συμβουλίου, SARACAKIS GROUP OF COMPANIES


«Πιστεύω ότι κάθε ηγέτης πρέπει να ανακαλύπτει συνεχώς νέους τρόπους, να εφεύρει νέες έννοιες και να δέχεται νέες αλήθειες. Πιστεύω, επίσης, βαθιά ότι αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για κάθε ηγέτη ώστε αμφισβητώντας την προηγούμενη επιτυχία να προχωράει μπροστά, να κάνει νέα πράγματα να συμβαίνουν κι έτσι να συνεχίζει τη μαγική τροχιά! Έρχεται όμως η στιγμή που για να το πετύχει αυτό χρειάζεται προηγουμένως να ανακαλύψει εκ νέου και ολοκληρωτικά τον εαυτό του. Αυτό μπορεί στα λόγια να είναι εύκολο αλλά όχι και στην πράξη με εξαίρεση λίγους φωτισμένους ανθρώπους που μπορούν να φέρουν σε πέρας αυτό το έργο μόνοι τους.

Οι περισσότεροι από μας χρειάζονται έναν καλό καθρέφτη. Οι περισσότεροι από μας χρειαζόμαστε κάποιον για να μας βοηθήσει να ρίξουμε φως όπου υπάρχει σκοτάδι ώστε να καταφέρουμε να δούμε τους εαυτούς μας και τους άλλους από μια διαφορετική γωνία.

Ο δικός μου καθρέφτης ήταν ο Γιάννης Κουτσουμάρης.

O Γιάννης έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της καριέρας μου για ένα σημαντικό αριθμό ετών. H δουλειά του, ως coach, αποτέλεσε το κέντρο του μεταμόρφωσής μου σε έναν ώριμο ηγέτη. Και τώρα, καθώς η πορεία μου επιταχύνεται και φτάνει στην πιο παραγωγική, νομίζω, φάση της σταδιοδρομίας μου, γεννά μεγάλη ασφάλεια να ξέρω ότι ο Γιάννης θα συνεχίσει να είναι εκεί, αναδεικνύοντας εναλλακτικά περάσματα την ώρα της πλοήγησης σε πραγματικά ανεξερεύνητα ύδατα.»

-Γεώργιος Καραδήμας
Διευθύνων Σύμβουλος, KONE S.A


« Ο Γιάννης Κουτσουμάρης είναι ένας διεθνής coach, mentor και ηγέτης της σκέψης με μεγάλη αξία.

Η πείρα του στην επίτευξη της αλλαγής τόσο στη διοίκηση οργανισμών όσο στην ανάπτυξη ανθρώπων συμβάλλει εξαιρετικά στην επιτυχία των πελατών του και προσφέρει πολλά στον κόσμο.»

-Dr. David Mefford PhD
Πρόεδρος – AXCES Solutions


«Αποφασίζοντας κανείς να δουλέψει μ’ έναν coach υψηλόβαθμων στελεχών ποτέ δεν ξέρει τι ακριβώς να προσδοκά. Αισθάνεται σίγουρος για τον εαυτό του αλλά αναρωτιέται για το ποια μπορεί να είναι τα αποτελέσματα στην πράξη κι έτσι όλα αυτά συνυπάρχουν στο μυαλό.

Εντούτοις, ο Γιάννης ήταν έτοιμος να καταλάβει τι του έλεγα αλλά το σπουδαιότερο ήταν ότι μπορούσε να «διαβάσει» ανάμεσα σε λεπτές γραμμές. Είχε την ικανότητα να κερδίζει την εμπιστοσύνη μου και να υφαίνει το νήμα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Προσδιόριζε τους πρωταγωνιστές της ιστορίας και ήταν πάντοτε σε θέση να δει όλες τις πλευρές της ιστορίας παροτρύνοντάς με σε άριστες κάθε φορά ενέργειες που συντελούσαν στην προσωπική μου ευημερία και την ίδια στιγμή ήταν ωφέλιμες για την εταιρεία.

Γνώριζε πότε ήμουν έτοιμος για την αλλαγή, και πότε θα έπρεπε να με τραβήξει με δύναμη ή απλά να παραμείνει σιωπηλός, αφήνοντάς με να βρω μόνος το δρόμο. Πέρα από τις προηγμένες τεχνικές και τη χρήση ασκήσεων φτιαγμένων αποκλειστικά για μένα είχε την ικανότητα να βρίσκει τεράστια αποθέματα δυναμικού και απίστευτες εναλλακτικές – εντελώς διαφορετικές από αυτό που ήμουν συνηθισμένος- οδηγώντας την προσωπική μου ανάπτυξη.

Θαυμάζω τον τρόπο του να «δένεται» τόσο πολύ με τους ανθρώπους και τον τεράστιο χρόνο που ξοδεύει στην προετοιμασία των συνεδριών ώστε να είναι άριστα προετοιμασμένος και τόσο πολύ «στην καρδιά του θέματος» παραμένοντας απόλυτα συγκεντρωμένος, χωρίς ποτέ να ξεφεύγει κάτι από την προσοχή του. Ο Γιάννης είναι από τη φύση του άνθρωπος με πολλή και θετική ενέργεια. Δεσμεύεται, αφοσιώνεται και εντυπωσιάζει με τον τρόπο που αναζητά την τελειότητα.

Η εμπειρία που έζησα έχει αλλάξει την προσέγγισή μου στη δουλειά και στη ζωή γενικότερα γι αυτό και, με το χέρι στην καρδιά, θα συνιστούσα τον Γιάννη σε οποιονδήποτε αντιμετωπίζει επαγγελματικές και/ή προσωπικές δυσκολίες και προκλήσεις.»

-Απόστολος Τζιμούρτας
Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής, ORPHEE BEINOGLOU S.A


«Ο Γιάννης Κουτσουμάρης είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη αξία και πολύ μεγάλο επαγγελματικό υπόβαθρο που συνδυάζει τη μεγάλη εμπειρία στις επιχειρήσεις με τη βαθιά γνώση των πεδίων που σχετίζονται με το coaching, το mentoring και την ανάπτυξη των ανθρώπων.
Ως στέλεχος και ως ηγέτης, ο Γιάννης έχει συνεισφέρει σημαντικά στη μεταμόρφωση εταιρειών. Είναι γνωστός στην Ελληνική αγορά ως ένας leader που πετυχαίνει πάντα να διοικεί συνδυάζοντας τις αξίες με τα αποτελέσματα και ως ένας άνθρωπος που έχει πραγματικά «ζήσει την αλλαγή» στη δική του επαγγελματική ζωή.

Ως coach, o Γιάννης Κουτσουμάρης, επιδεικνύει ένα απόλυτα φυσικό και άνετο στυλ. Χτίζει δυνατές σχέσεις, εμπιστοσύνη και αμοιβαίο σεβασμό με τους άλλους κι έχει την ικανότητα να φέρνει στην επιφάνεια το «καλύτερο» των ανθρώπων, εμπνέοντάς τους να νιώσουν σπουδαίοι.

Ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος με συναισθηματική νοημοσύνη, ανοιχτόμυαλος, με δομή κι εντιμότητα που κάνει για τους άλλους παραπάνω απ’ όσα υπόσχεται.

Θα συνιστούσα τον Γιάννη ανεπιφύλακτα για κάθε περίπτωση coaching, mentoring ή προσωπικής ενίσχυσης.»

-Δημήτρης Ράπτης
ΑντιπρόεδροςMarketing, Unilever Hellas


«Είχα τη χαρά να δουλέψω με τον Γιάννη Κουτσουμάρη, CMC στο πρόγραμμά πιστοποίησής του ως MasterCoach.

Ο Γιάννης είναι ένας ευφυής και διεισδυτικός άνθρωπος με έμφυτο ταλέντο για coaching. Με μεγάλη θέρμη για τη γνώση, ήταν ικανός να «αρπάξει» αμέσως την τέχνη και την επιστήμη του coaching.

Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τον Γιάννη για κάθε ανάθεση coaching.»

-Dr. Shayne Tracy CMC OCC
Senior Facilitator-North America, Behavioral Coaching Institute