Οι συνεργάτες μας: Axces SOLUTIONS

Η Axces Solutions είναι ένας παγκόσμιος, καινοτόμος ηγέτης στην πρακτική εφαρμογή της επίσημης αξιολογικής επιστήμης

Η εταιρεία ιδρύθηκε, αρχικά, το 1979 ως Axiometrics, Inc., αλλά, στην πραγματικότητα, η ιστορία της ξεκινά πολύ νωρίτερα όταν ο Πρόεδρος Δρ. David Mefford ήταν φοιτητής στο τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Tennessee. Ήταν τότε που εντυπωσιάστηκε από τη νέα επιστήμη της αξίας, την αξιολογία, η οποία αναπτύχθηκε από το βασικό καθηγητή και μέντορά του, Dr. Robert S. Hartman.

Ο καθηγητής Hartman υποστήριζε ότι αυτή η νέα επιστήμη μπορούσε να μετρήσει με ακρίβεια τις ανθρώπινες αξίες και να προσδιορίσει τις αποφάσεις που οι άνθρωποι παίρνουν βάσει αυτών. Το 1960, πολύ πριν το θάνατό του το 1973, ανέπτυξε το πρώτο εργαλείο που έκανε ακριβώς αυτό – το γνωστό ως Hartman Value Profile (HVP).

O Δρ. David Mefford, και η σύντροφός του Vera, αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, ενσωμάτωσαν τις θεωρίες του Hartman σε μια σειρά καινοτόμων λύσεων, συμπεριλαμβανομένων πολλών εξειδικευμένων εκτιμήσεων (assessments), που βοηθούν άτομα, οργανισμούς και ομάδες σε όλο των κόσμο να αξιολογούν τις δυνατότητές τους.

Το 1967, η αξιολογία έγινε μαθηματική επιστήμη, βασισμένη στη θεωρία του Καθηγητή Robert S. Hartman όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο The Structure of Value: Foundations of a Scientific Axiology. Στηριζόμενη στο έργο του Hartman, η Axces Solutions έχει δημιουργήσει πολλά είδη προηγμένων αξιολογικών εκτιμήσεων (axiological assessments) για να μεταφράσει τα αποτελέσματα τους (scores) σε διαφορετικές ικανότητες για διαφορετικά περιβάλλοντα, όπως: οι διαφορετικές πλευρές της ζωής, οι επιχειρήσεις, ο αθλητισμός, οι εμπορικές επικοινωνίες, οι αναλύσεις προϊόντων και πελατών και αλλού.